De Kolibrie, Miste Corle en De Schakel, dinsdag 23 mei

Dag 5, 23 mei 2017 week 2, meisjestent 4

We werden wakker gemaakt door meester Reinout. Hij zei: ’Wakker worden, we hebben inloop ontbijt!’. We gingen ons aankleden en daarna gingen we eten. Het waren de lekkere dakpannen.

Er werd gefloten. Dat betekent dat we allemaal moesten komen. Er werd gezegd dat je niet mee hoeft te doen met bustrap. De kinderen die mee wilden doen, mochten mee lopen naar de plek waar we bustrap deden.  In het hoge gras  van de duinen werd je niet gezien, omdat  het zo hoog was dat als je erin ging liggen was je onzichtbaar.

Na het eten gingen we op robbentocht. We zijn naar de haven gelopen, we gingen spelen op het strand omdat we moesten wachten op de Zodiac. Hij had de kracht van 450 PK. Er werden 4 groepjes gemaakt van 12 kinderen, je kreeg een zwemvest aan en als je in het water viel dan blies het zwemvest zich op. Je ging de haven uit (daar maakte meester een foto van ons)1 daarna kwam je op de Noordzee je ging over de golven heel hard. Na een heel stuk kwam je bij een zandbank. Daar lag een groep zeehonden. Een paar robben kwamen naar de boot ongeveer 4 meter van je af.

Na de robbentocht liepen we richting het kamp, maar onderweg kregen we een ijsje. Daar was ook een speeltuin daar mochten we spelen het was heel leuk. Iedereen deed iets wat hij/zij leuk vond. Er was van alles te doen bijvoorbeeld: er waren schommels, een klimrek, voetbalveld, een basketbalveld en een ding wat ronddraaide. Toen er gefloten werd gingen we terug naar het kamp.

We waren weer op het kamp en gingen even iets voor ons zelf doen. Toen werd er gefloten en gingen we eten. We aten aardappels met doperwten en wortels met zelf gemaakte gehaktballen dat was heel lekker, als toetje aten we bosvruchtenyoghurt dat was ook heel lekker.

Na het eten mochten we iets voor onszelf doen  in die tijd dat we dat deden gingen meester Reinout en meester Wim een spel klaarleggen. Het spel gaat zo: er zijn vier velden met verschillende voorwerpen. Het is de bedoeling dat je van elkaar “jat” om te zorgen dat je vier dezelfde dingen hebt. Dan heb je een kwartet. Wie de meeste kwartetten heeft, heeft dus gewonnen. Je doet dat met aanvallers en verdedigers. Het was heel leuk en spannend. We hebben ook nog gespeeld met een mooie witte hond, die op het veld speelde met z’n baasje.

Daarna gingen we weer naar het kamp en het was weer een leuke dag.

Groetjes van Sanne, Sumiaya, Mare, Robin en Nathalie

De Kolibrie, Miste Corle en De Schakel, dinsdag 23 mei