Bargerpaske en ’t Waliën, dinsdag 30 mei

Dag 5, dinsdag 30 mei 2017

Hallo allemaal,

vandaag begonnen we met het inloopontbijt. Dat was van 09:00 t/m 10:00 uur. Daarna gingen we douchen en ons klaarmaken voor het vreemde voorwerpenspel. Bij het vreemde voorwerpenspel moet je ervoor zorgen dat je het snelste alle goede voorwerpen vindt. Het vreemde voorwerpenspel werd gewonnen door: Tom, Merle en Sylvana. Ruben en Ilja werden tweede en Gwen en Levi werden derde. Daarna gingen we eten en toen werd gezegd dat we na het eten zeehonden gingen spotten. We gingen met een groepje van twaalf kinderen op een speedboot. Sommige zeehonden kwamen heel dichtbij. Op het laatst gingen we een hele scherpe bocht maken en werden we nat. Toen we gingen kijken hoe de tweede groep de bocht maakte, botste er een grote zeilboot tegen een houten paal, waardoor de paal omviel. Gelukkig kon de boot wel verder varen. Toen we terug waren, hadden we tijd voor onszelf. We gingen spelletjes spelen in de tenten of in de deale.

Na de spelletjes gingen we eten. We aten chili con carne met rijst of aardappelpuree en appelmoes. En het toetje was vla/yoghurt. Daarna gingen we een avondspel spelen. Dat was levend stratego. Levend stratego is een tikspel. Je mocht een kaartje uitkiezen, van lage rang naar hoog. Als je heel hoog was, dan ben je ook beter. Het doel van het spel was dat je de vlag van de tegenstander moest vinden en pakken. Na levend stratego gingen we terug naar het kamp om chocolademelk te drinken en prijzen uit te reiken. Die prijzen waren voor de winnaars van de spellen. Als je een prijs had gewonnen kreeg je een Vlielands gebakje.
Tijdens het chocolademelk drinken, kregen we te horen wat voor een nachtspel we gingen doen. Dat was een reflectortocht door het bos. Je moest met je tentgroepje de reflectors vinden met de zaklamp. Om de vijf minuten vertrok er een groepje. Meester Sven ging een spannend verhaal vertellen over de witte wieven. Meester zei dat er tien jaar geleden ook een school was die dit ging doen en aan het eind waren er twee kinderen minder. Hij zei dat de witte wieven nu een derde slachtoffer zochten. Dus werd het nog extra spannend. Uiteindelijk zijn we allemaal ongedeerd teruggekomen. Daarna gingen we allemaal naar bed.

 

Groetjes Carmen, Nouk, Isabel, Evi en Lasse.

 

 

Bargerpaske en ’t Waliën, dinsdag 30 mei