Dagjournaal 7 juni 2023

We begonnen de dag met een lekker dakpannenbrood. Na het eten gingen we ons klaar maken voor het eerste spel, dat was het douanespel. Bij het douane spel moet je geld smokkelen naar de overkant zonder getikt te worden. We waren eigenlijk allemaal al snel moe van het rennen dus hebben we in het bos in de zon nog leven kwartet gespeeld. Dat was ook heel leuk!
Tussen de middag hebben we Vlielandse macaroni gegeten met kroepkoek en satésaus, in Winterswijk heet dat gewoon nasi. Iedereen vond dit heel lekker en alles was dan ook op.

Daarna ging de eerste groep zich klaar maken voor het surfen, dat waren alle meiden want die kregen na het surfen extra tijd om zich op te tutten. De jongens gingen voetballen met meester Dion in de pannakooi op de camping. Af en toe werden er twee kinderen geruild en dan voetbalden we weer verder. Na het voetballen gingen we ons klaarmaken voor het surfen, we moesten allemaal wetsuits aan en die waren heel heel moeilijk aan te krijgen. Bij Surfana geven ze surfles. Toen we klaar waren met aankleden kwam de meidengroep eraan lopen en die hadden het heel leuk gehad. Dus wij kregen er nog meer zin in. We liepen met de instructeuren naar het strand, daar kregen we te horen wat we moesten doen, eerst moesten we een bandje om onze pols doen zodat het bodyboard niet wegwaaide, toen mochten we de zee in. De zee was eerst nog even fris maar daarna werd het lekker. We moesten op ons bodyboard op de golven glijden, dat deden we best lang. Daarna gingen we nog een estafette doen op het strand. Ons groepje heeft gewonnen. Daarna was de surfles klaar en konden we lekker warm douchen, en ons snel klaarmaken voor de disco.
Eenmaal in de disco was het meteen feest met de muziek van DJ Dion. Iedereen ging dansen, het was een hele gezellige avond. Daarna liepen we terug naar het kamp, tandenpoetsen en naar bed. Het was alweeeeer een leuke dag!

Groetjes Roan, Lars, Jordy en Kyan

Dagjournaal 7 juni 2023