Dagjournaal dinsdag 29 en woensdag 30 mei 2018

Dinsdagavond 29 mei en woensdag 30 mei

Dinsdagavond werd het spannend zou er onweer komen: ja of nee? De juffen en meesters zijn druk met de buienradar, weeronline in de weer en voelen zich de nieuwe Piet Paulusma’s en Helga van Leurs. Zal het wel, zal het niet. Verrekte spannend met 31 kinderen van een ander. Voorzorgsmaatregelen worden getroffen want we zijn natuurlijk niet voor een gat te vangen. De randen van de tenten worden gecontroleerd op waterbestendigheid, scheerlijnen aangetrokken en niks mag er meer tegen het tentdoek aan liggen. Laat de regen maar komen… De onweer mag wegblijven. We hebben hard geduimd en dat is gelukt. We kregen alleen een flinke bui en dat slaapt best lekker.

Tot zover het weer… want we hebben natuurlijk ook nog andere dingen gedaan. Na het eten van de chili con carne konden we ontluchten tijdens het douanespel. Bij terugkomst was het nog wat vroeg om al te gaan slapen en hebben we levend memory gespeeld in ‘de deale’. Hierna gingen de kinderen zich klaarmaken om naar hun tent te gaan. Rond 00.30 uur was de rust neergedaald tot de volgende morgen acht uur, toen ze weer gewekt werden voor een nieuwe dag. Een groot aantal kinderen was het helemaal niet eens met dit tijdstip maar we waren onverbiddelijk, we hadden een strak schema.

Na het inloopontbijt liepen we met de muziek van het ‘Foute Uur’ nog even een polonaise en daarna speelden we het vlagverover-spel in het bos. Er werd goed gespeeld. We gingen vroeg eten want om 12.30 uur werd de eerste groep verwacht op een geheime locatie waar de kinderen het extraatje ter ere van ’70 jaar kamp Wenters’ ondergingen. Dit houden we ook voor de ouders en andere Vlielandgangers nog even geheim, anders zou het geen verrassing meer zijn natuurlijk. Een tipje van de sluier… het was gaaf!

Tijdens het wachten werd er op het kamp een potje flessenvoetbal gespeeld, dit kende een verrassende winnares: Merel versloeg alle voetballers!

Om 18.00 uur hadden we best flink trek gegeten en de nasi van de kooktantes ging erin alsof het ‘patat met’ was. Ze hadden er ook een waar culinair hoogstandje van gemaakt.

Straks gaan we een potje slagballen en daarna als er nog puf is een nachtspel.

Groeten van alle kinderen, meesters en juffen!

 

Dagjournaal dinsdag 29 en woensdag 30 mei 2018