Dagjournaal maandag 20 mei 2019

Gisteravond hadden we disco. Er werd heel veel gedanst. Het was heel erg leuk. Ook waren er 4 nieuwe stelletjes en juf Wilma met de dj. Toen we terug kwamen gingen we meteen wassen en naar bed. En nog gezellig nakletsen in de tent.

We mochten vandaag uitslapen. En dat was maar goed ook, want we waren nog moe van de disco.
Toen hadden we een inloopontbijt. Daarna werden we geroepen om het vreemde voorwerpenspel te spelen. Er werd een tampon gevonden, dat was toch best wel een vreemd voorwerp, maar die hoorde er niet bij. Soms moest je wel heel goed zoeken voor je iets vond. En dan hing hij soms recht voor je neus. Chidi en Xara hadden als eerste alles gevonden.

Toen was het weer tijd voor brood. En echt waar, het brood was weer allemaal op!

Na het eten mochten we even vrij spelen. Daarna gingen we de speurtocht lopen. (juf Heleen: ‘Wat een kanjers. Zo snel is de speurtocht al jaren niet meer gelopen!’). We moesten de treden tellen bij de Vuurtoren, die er op dit moment uit ziet als de Kaӓba, maar dan in het wit. Het aantal noemen we natuurlijk niet, want er moeten nog meer groepen naar Vlieland.
Ook waren er weer muntjes te verdienen. Aan het einde van de speurtocht kwam je bij juf Wilma en daar kregen we een ijsje.

Noor had een ongelukje gehad en was daardoor samen met Iris als eerste weer terug op het kamp. Gelukkig deed het kopje thee en een koude theedoek wonderen.

Zodadelijk gaan we weer eten en dan spelen we de tweede ronde van het douanespel, want de uitslag lag zo dicht bij elkaar dat we een tweede helft spelen.

Heel veel groetjes van hier,

Noor, Iris, Danique, Lieke, Nessa, Lauri en Jelisa

Dagjournaal maandag 20 mei 2019