Dagjournaal woensdag 12 juni 2019 en donderdag 13 juni

Na de zeehondentocht gingen we eerst even een broodje eten. En iets heel grappigs: de kooktantes gingen dansen in de keukentent.
We waren in twee groepen opgedeeld voor de surfles, de eerste groep ging vast eten en aardappels schillen en gingen naar de surfles daarna ging de tweede groep eten en gingen ook weg. We gingen surfen en we kregen een wetsuit aan tegen de kou van het zeewater.
We leerden drie verschillende soorten van surfen: surfen (de tweede groep had niet kunnen surfen want de golven waren te hoog en het werd te gevaarlijk), bodyboarden en skinborden. Het was heel leuk maar wel koud ondanks dat het bij de tweede groep regende. Toen de eerste groep klaar was hadden ze het koud en gingen snel douchen, de tweede groep ging surfen en daarna ook douchen. Een tijdje daarna gingen we eten. Het was aardappelen met rode kool en hachee en natuurlijk komkommer en appelmoes. Als dessert kregen we super mooie vuurtorenpudding met jelly beans en slagroom. Na het eten hebben we gezamenlijk een spel gedaan namelijk jatkwartet, het spel ging zo: Er waren vier teams. Deze teams hadden allemaal verschillende voorwerpen zoals een bal, een lepel en een aardappel. Deze teams moesten er voor zorgen dat je van alle voorwerpen er vier had, er waren verdedigers er aanvallers/jatters. Degene die de meeste kwarten had heeft gewonnen.
Begin van de avond gingen we warme chocolademelk drinken, verder in de avond/nacht gingen we nog een nachtspel doen genaamd: vuurtoren-eilandenspel. Dit ging als volgt: er waren vuurtorenwachters met zaklampen en douanes met zaklampen (dit waren meester Jan en meester Reinout daar moest je voor oppassen want als je werd gepakt moest je een smoes bedenken voor wat je had mee gesmokkeld). We werden in groepjes ingedeeld en gingen het donkere bos in je moest proberen om alle eilanden gevonden te hebben (dan kreeg je namelijk voor elke ronde een diploma de meeste teams hadden maar één diploma want het was best lastig in het donker). We waren rond 01:30 weer op het kamp toen gingen we ons klaarmaken om te gaan slapen.

Donderdag
De volgende dag hebben we gezamenlijk ontbeten met een inloop ontbijt met stokbrood en natuurlijk lekkere dakpannen. Later in de ochtend vroeg meester Reinout welk spel we nog een keer wouden doen. Daar is bord voor de kop uitgekomen. Dit hebben we gezamenlijk gespeeld, helaas regende het een beetje. Iedereen was moe van het spel en het begon harder te regenen dus gingen we terug naar het kamp en kregen we vrije tijd. Even later gingen we naar het dorp souvenirs kopen. Toen we daarvan terug kwamen gingen we een lunchpakket maken voor de terugreis in de bus en boot. Op dat moment begon het harder te regenen en zelfs een beetje te onweren. Gelukkig duurde het maar even. We gingen avondeten en dat waren hamburgers, frikadellen, salades van de kooktantes en stokbrood met kruidenboter. Het was heel erg lekker en de frikadellen vlogen door de tent door meester Reinout en juf Marja!
Vanavond hebben we nog een leuke afsluitingsavond, want we gaan ‘Ik hou van Vlieland’ doen, dat is een soort ‘Ik hou van Holland’.

Groetjes: Feline, Sofie, Lauren, Phoebe en Wiljo.

Dagjournaal woensdag 12 juni 2019 en donderdag 13 juni