Dagjournaal woensdag 23 mei 2018

Dag verslag van woensdag 23 mei 2018

Hallo allemaal,

We werden om acht uur wakker gemaakt met herrie van de pannen. We moesten eerst fietsen gaan halen voordat we mochten eten. Na het eten moesten tien kinderen aardappelen schillen. En de andere moesten hun lunch gaan maken voor de fietstocht. Nadat we klaar waren gingen we groepjes maken voor het fietsen. Na drie kwartier ging de eerste groep na tien minuten ging de volgende groep. Tijdens het fietsen moesten we via een blaadje de weg volgen op het blaadje stonden ook nog opdrachten. Na een tijdje gingen we stoppen in de duinen en gingen we een appel eten en wat drinken. Na ongeveer 3 km gingen we stoppen bij een restaurant in het speeltuintje gingen we brood eten en drinken daar gingen we ook even spelen. Na een tijdje gingen we drinken in het bos.

Na het drinken gingen we naar de vuurtoren toe we moesten eerst heel veel treden op lopen. Toen we bij de vuurtoren weg gingen, gingen we naar het dorp een ijsje eten. Het ijsje werd aangeboden door Vincent en Petra. Toen gingen we de fiets inleveren en liepen we terug naar het kamp. De kinderen die terug waren konden gaan douchen daarna mocht je zelf bedenken wat je wilde doen.

Toen werden we bij elkaar geroepen en we gingen eten. We aten cranberry stamppot met appelmoes als toetje aten we Vlielandpudding met slagroom en saus.

Na het eten gingen we levend stratego doen er was een rood en een groen team. Bij het levend stratego moesten we proberen om de vlag van elkaar te vinden die we verstopt hadden het rode team had gewonnen. Het werd donker we moesten toen stoppen. We gingen allemaal naar de grote tent chocomelk drinken en we kregen een koekje. Ook kregen we de uitslag van de fietstocht. Met 1 punt verschil heeft het topteam van juf Wilma gewonnen. Toen we alles op hadden werd het avondspel uitgelegd. We moesten met het spel smokkelwaar naar andere schiereilanden brengen er was een douane en als hij je te pakken had dan moest je smokkelwaar inleveren en terug naar de basis. Tent 2 had gewonnen. Na het spel moesten we ons gaan klaar maken voor het slapen. We mochten nog even praten en met de zaklampen schijnen. Al snel was het stil op het kamp.

Groetjes van Steef, Jesper en Tom.

 

Dagjournaal woensdag 23 mei 2018