Dagjournaal woensdag 5 juni 2019

Gisteren werden we gauw uit bed gehaald voor het ontbijt.
Nadat we hadden ontbeten zijn we naar het dorp geweest, daar zijn we ongeveer een uurtje gebleven. En nadat we in het dorp zijn geweest om een souvenir te halen, gingen we weer terug naar het kamp. Daar zijn we ff gebleven en daarna zijn we rechtstreeks naar de haven gelopen.
Toen zijn we in meerdere groepen opgesplitst. De eerste 2 groepen zijn met de 2 boten mee geweest, en de andere 2 zijn krabben gaan vangen.
De Robbentocht was erg leuk en de zeehonden waren erg goed te zien. Nadat we de zeehondentocht hadden gedaan gingen we weer lopend terug naar het kamp. Op het kamp aangekomen hadden wij ff de tijd voor ons zelf voordat het eten klaar was. Het eten was erg lekker ( aardappelen met groenten en gehaktballen ). Nadat we gegeten hadden kregen we een heel speciaal dessert: Vlieland van pudding gemaakt.
Na het eten zijn we jatkwartet gaan doen, dat was erg vermakelijk. Ondertussen dat wij jatkwartet speelden hadden de juffen de Deale veranderd in een Quizkamer. Toen hadden we lekker lange leuke opdrachten uitgevoerd, uiteindelijk moesten we eerder stoppen vanwege de verwachte onweersbuien.
Toen hadden we ons snel gewassen en gingen we naar de tent. Bijna niemand lag nog te slapen toen er opeens onweer kwam: we werden ‘s nachts snel uit onze tent gehaald om naar het wc-gebouw te gaan. Toen leek het nog niet zo erg want er werd namelijk leuk gepraat. Totdat een van de leraren ons vertelde dat we in het wc-gebouw moesten slapen. Dat was een onverwachte schok voor de meesten, maar na de tijd vonden de meeste kinderen het wel gezellig. Alleen de stank ging niet weg!

De meesten van de kinderen sliepen bij de wc’s en douchehokjes en de leraren sliepen midden in het gangpad. De meesten sliepen al binnen een half uur. Dat was nog best snel voor de meesten, omdat de lamp nog aan was en niet uit!

Gemaakt door: Ryan, Ties en Max

Aanvulling van de leerkrachten: Midden in de nacht je bed uit om te gaan schuilen in het toiletgebouw is al geen pretje. Maar dan vervolgens naar je tent te moeten gaan, je matras, slaapzak en kussen te moeten halen en naar het toiletgebouw te ‘slepen’ om daar te gaan slapen… Dat is nogal wat. De kinderen hebben dat enorm goed gedaan! Met bijna 50 personen in een ruimte liggen en dan nog een paar uur kunnen slapen, dat is bijzonder. Wij zijn ontzettend trots op deze kanjers!

Dagjournaal woensdag 5 juni 2019