Kamp Wenters 2020 geannuleerd

Vanavond (24-04-2020) hebben we alle betrokkenen (ouders, verzorgers, leerkrachten, kooktantes, de opbouw- en afbraakploeg moeten informeren met onderstaand nieuws.

De afgelopen weken zijn wij achter de schermen druk bezig geweest met een aantal alternatieve plannen om Kamp Wenters dit jaar toch op de een of andere manier door te kunnen laten gaan. Tot gisteren (23-04-2020, red.) hadden we de hoop dat het kamp op een later tijdstip alsnog kon plaatsvinden. Dit was al geregeld met de camping op Vlieland. Toen kwam deze week ook nog het besluit dat de scholen weer deels open mochten. Dat zorgde voor nog meer hoop op het door kunnen laten gaan van het kamp. Wij hebben daarop contact gehad met het RIVM. Zij geven aan dat voor nu nog steeds de richtlijn ‘Ga er niet op uit, blijf zoveel mogelijk thuis’ geldt. Dit is zeker zo tot 19 mei (de volgende persconferentie). Er zou dan een mogelijkheid KUNNEN zijn dat er versoepeling komt in deze richtlijn, maar voor hetzelfde geld is dat niet
het geval. Daar komt bij dat alle evenementen tot 1 september zijn geannuleerd.

In overleg met de voorzitter van het College van Bestuur, mevr. P. Boogerd, en de directeuren zijn wij daardoor, met pijn in ons hart, tot de conclusie gekomen dat, voor het eerst in 72 jaar, het kamp dit jaar niet door kan gaan.


Een moeilijk besluit. Evenementen komen jaarlijks terug. Kamp Wenters is voor deze groep 8 een eenmalige gebeurtenis. Dit is niet in te halen. Toch stellen wij de veiligheid van uw kinderen, onze collega’s en alle mensen die elk jaar keihard werken om Kamp Wenters weer te realiseren, voorop.

Voor alle ouders/verzorgers:
Het eventueel door u gespaarde geld voor het schoolkamp zal worden teruggestort. Dit zal via de school van uw kind lopen.

Wij rekenen op ieders begrip voor dit besluit.

Kamp Wenters 2020 geannuleerd