Kolibrie en Stegeman, dinsdag 6 juni

Dag 5, dinsdag 6 juni 2017

Toen we wakker werden gingen we ons omkleden en ontbijten. Er werd ons verteld dat we gingen fietsen. Er waren 2 groepen, groep 1 & groep 2. Eerst vertrok groep 1. Ondertussen bleef groep 2 in de eettent spelletjes spelen, post lezen en ze mochten zich douchen. Aan het einde van de ochtend kwam de eerste groep terug. Ze hadden onderweg veel last van regen en wind gehad, dus hadden ze de tocht ingekort. Ze waren bij camping De Lange Paal gaan schuilen en daar hadden ze zwaluwen gezien die een nestje in het toiletgebouw hadden.

We gingen middageten. Daarna vertrok groep 2 voor de fietstocht. Zij hadden minder last van regen, maar wel veel tegenwind. Ze moesten soms zelfs afstappen omdat ze op de fiets niet meer vooruit kwamen! Ze werden soms bijna van de weg geblazen en op de Badweg terug hoefden ze niet eens te trappen om vooruit te komen. Ze gingen sneller dan een snorfiets volgens één van de kinderen. Groep 1 mocht natuurlijk ook spelletjes doen, post lezen en douchen toen groep 2 weg was. Iedereen heeft de vrije tijd goed gebruikt en zich goed vermaakt.

Het weer werkte niet echt mee vandaag: het waaide hard en er viel af en toe een fikse bui. De meesters en juffen hebben aan het begin van de avond de ingang van elke meisjestent aan de andere kant gemaakt, omdat de tenten door de harde wind bijna niet dicht gemaakt konden worden en soms vanzelf open waaiden. Ook werden alle tenten even goed gecontroleerd en werden de nodige aanpassingen gedaan om de tenten helemaal ‘stormproof’ te maken. Door de harde wind zijn er wel een aantal tenten op de camping ingestort, maar niet die van ons, dus de opbouwploeg heeft het goed gedaan!


’s Avonds hebben we het douanespel gespeeld. Er werd fanatiek gespeeld.
Daarna gingen we nog wat drinken en naar bed. Vanwege de harde wind gingen we pas in de tent als het hele groepje compleet was, waarna de meesters en juffen de tenten goed afsloten en iedereen veilig kon gaan slapen. Het was  best spannend om met stormachtig weer te gaan slapen, maar iedereen heeft toch lekker geslapen.

 

Wist je dat…

… Jelani wel 10 keer bijna van de weg gewaaid is?

… Kiki D. als een echte wielrenner het duin op kan fietsen?

… Het weerbericht elke dag trouw verzorgd wordt door weerman Willy?

… Door weersomstandigheden het duin van de Vlielandpudding 1 etage lager was?

… Er heel vaak gezongen wordt?

… Ons lijflied “Ik ben vandaag zo vrolijk” is?

 

Groetjes van de Vlielandgangers

Kolibrie en Stegeman, dinsdag 6 juni