Bargerpaske, Kotten en Woold, dinsdag 16 mei

Dag 5, dinsdag 16 mei

We begonnen met een inloopontbijt. Lekker rustig een eigen dakpan smeren. Ook is er ontbijtkoek en beschuit. Het plan was om er een rustige dag van te maken. Dat lukte niet echt want het was mooi weer en daarom wilden we veel doen.

Na het ontbijt gingen we naar het bos. Hier gingen we het vreemde voorwerpenspel doen. We gingen in groepjes van 2 kinderen voorwerpen bij nummers zoeken. Je had de nummers van 1 t/m 20 door elkaar op bomen staan en dan kreeg je met je groepje een blaadje met een nummer waar je moest beginnen. Je moest in volgorde langs de nummers lopen, om de bomen met de nummers lag dan een voorwerp dat daar niet hoorde. Iris I. en Daimon waren de winnaars. 2e werden Daan en Yvet, de gedeelde 3e plek was voor Sjoerd en Lieke en Benthe en Fabian. Daarna gingen we terug naar het kamp, juf Wendy ging met de boot weer naar huis.

Toen we op het kamp waren gingen we buiten eten in een kring. Daarna maakte iedereen zich klaar om naar het strand te gaan. Daar werd leuk gespeeld en gezwommen. Een paar jongens hebben daar een bunker gebouwd, sommige jongens en meisjes gingen zonnen. Toen we terug kwamen van het strand was meester Thomas er. Daarna hebben we op het kamp nog even gespeeld. Gelijk daar achteraan gingen we eten, er was Chili Con carne met rijst. Voor wie het niet lustte was er rijst met basterdsuiker. Met de buik vol gingen we Bord Voor de Kop in het bos doen. We hebben het met dezelfde teams gespeeld. Team Blauw pakte dit keer de vlag, iedereen heeft dus een keer gewonnen! Toen het donker werd gingen we terug naar het kamp. Daar werd er warme chocolademelk en thee gedronken. Ook was er de prijsuitreiking, de top en flop tenten werden uitgereikt, de winnaars van het Vreemde voorwerpenspel en de prijs van de langste aardappelschil werden uitgereikt. De langste aardappelschil had Sjoerd met een lengte van 51 cm. Daarna gingen we in het donker een reflector tocht lopen. Je moest met een zaklamp rondschijnen tot je een reflector zag, daar moest je naartoe en dan zo door. Hierna was de dag voorbij, iedereen ging slapen.

De groeten van: Lukas, Dani, Sjoerd en Bart.

Bargerpaske, Kotten en Woold, dinsdag 16 mei