Bargerpaske, Kotten en Woold, maandag 15 mei

Dag 4, maandag 15 mei

We zijn om 8 uur opgestaan en daarna hebben we ontbeten met de lekkere dakpannen.

Om half tien zijn we vertrokken naar de haven, want we gingen zeehonden spotten op een speedboot (dat was echt super leuk)! We zagen baby zeehondjes en de andere zeehonden kwamen ook echt super dichtbij! Op de boot was het echt super leuk, want we gingen over de golven waardoor we stuiterden over het water. Wij zaten op de 2e boot dus wij gingen door de golven van de 1e boot. Op het laatst gingen we echt héél hard, daardoor vielen we bijna uit de boot en we kregen ook nog eens super veel water in ons gezicht. Maar dat was helemaal niet erg, want we hebben zeehonden van dichtbij gezien. Daarna gingen we terug naar de camping, maar je mocht zelf weten hoe je wilde lopen.  De korte of de lange route. Toen wij, de lange route, over het strand liepen, kwamen we nog meer zeehonden tegen. Wij gingen op de grond liggen om de zeehonden na doen waardoor ze super dichtbij kwamen.

Alysa, Iris en Renske hebben onderweg een liedje bedacht op het refrein van de “Liefdeskapitein” van K3.

Dit zongen zei met veel lol op de boot:

Ga je mee, we varen op de zee, zee, zee.
In een rubber bootje met z’n dertienen.
Ja we hebben zeehonden gezien,
ja we hebben zeehonden gezien.

’s Middags hebben we het douanespel gespeelt. Er waren 2 teams het rode en het gele team. Met het spel moest je geld smokkelen naar de overkant. Maar er stond natuurlijk douane onderweg. De douane probeerde je dan te tikken, om het geld af te pakken. Het team wat dan het meeste geld naar de overkant smokkelt, heeft gewonnen Het was super spannend, lang wisten we niet wie er ging winnen want het lag dicht bij elkaar. Het scheelde namelijk maar 500 euro. Het rode team heeft uiteindelijk gewonnen.

’s Avonds hebben we verse worst met aardappeltjes en sperziebonen of doperwten met worteltjes en appelmoes en als toetje dag en nacht vla. Yum, dat was erg lekker!

Aan het eind van de avond hebben we nog in de duinen bustrap gespeeld en daarna gingen we omgekeerd verstoppertje spelen. Lindy en Jur hadden zich toen verstopt, en wij gingen ze zoeken. Het was echt heel leuk! Daarna hebben we nog een prijsuitreiking gehad voor de top- en floptent en wie er had gewonnen met omgekeerd verstoppertje. Als prijs kreeg je echt Vlielands gebakje, dus de dag was zeker geslaagd!

Groetjes,
Amber, Jette, Lieke, Renske Te K, Fabiënne en Mirthe

 

Bargerpaske, Kotten en Woold, maandag 15 mei