Bargerpaske, Kotten en Woold, zondag 14 mei

Dag 3, zondag 14 mei

We mochten vanochtend uitslapen, daarna was er een inloopontbijt. We mochten het brood zelf maken. In het inloopontbijt konden we kiezen uit verschillende soorten beleg: hagelslag, gekleurde muisjes, boterhamworst, jam en nog veel meer lekkers. Wij vonden het inloopontbijt fijn omdat je zelf mag kiezen wat je wilt hebben en je mag zoveel als je wil. Als er iets op was kon je gewoon nieuwe vragen aan de kooktantes. Vanochtend zijn we naar het strand geweest. Op het strand hebben we gebouwd, kinderen ingegraven en gelegen. Ook zijn er een heleboel kinderen de zee in geweest. Lekker een rustige ochtend.

Daarna douchen, opruimen en een picknick. Het brood was al gesmeerd en we aten bij de vlaggenmast. Er kwamen veel meeuwen op af.

Toen werd het spannend! Feyenoord speelde de kampioenswedstrijd, dat luisterden we met z’n allen op de radio in de kooktent.

In de rust begon de speurtocht over het eiland. Alle tenten waren groepjes ze gingen één voor één weg. Je mocht niet te snel maar ook niet te langzaam je kon 100 punten halen wij hadden er 99 punten. De route duurde 1 ½ uur wij liepen het in 1 uur en 31minuten. Op het einde kregen we nog een ijsje. Bij terugkomst mochten we vrij spelen. Voetballen op de cirkel en voetvolley. Als avondeten hebben we macaroni met groente gehad. Vanavond hebben we Bord voor de Kop gespeeld. Bord voor de kop is een spel waar je de vlag van de ander moet veroveren, en je hebt kaartjes met cijfertjes op je hoofd. Als iemand je getal heeft geraden dan moet je je getal inleveren aan degene die het heeft geraden. Dus het was klimmen, klauteren, je hoofd tegen de boom of tegen elkaar en dan maar zoeken…
Een beker chocomelk en toen naar bed.

Groetjes Lennard, Luuk, Daimon, Kay, Sepp en Niels

Bargerpaske, Kotten en Woold, zondag 14 mei