Dagjournaal 30 mei 2023

Dagverslag dinsdag 30 Bargerpaske – Miste Corle – Stegeman

Dinsdag

Gisterochtend werden we om 8 uur gewekt. Toen moesten we heel snel aankleden en ontbijten, want we moesten om half 10 vertrekken naar de activiteit. De groep werd in 2 groepen verdeeld om zeehonden te gaan spotten. De ene groep ging zeehonden spotten op een speedboot en de andere groep ging krabbetjes vangen. Er zijn in totaal 3 krabben gevangen, want de krabben wouden niet echt bijten. Bij het zeehonden spotten zijn er een paar babyzeehondjes gespot, een paar grijze en een paar witte babyzeehondjes. De zeehonden kwamen heel erg dicht bij de boten, dat was super vet. De boot maakte soms hele scherpe bochten, waardoor je soms een beetje nat werd.

Toen liepen we terug naar het kamp om de fietsen terug te brengen en daarna gingen we lekker lunchen. Na de lunch gingen we spelletjes spelen in de deale (de groepstent) en de leraren gingen lekker koffie drinken. Op een gegeven moment gingen we naar het strand en daar gingen we deze spellen doen: volleyballen, vliegeren, voetballen, honkballen, chillen/zonnen en er was een wedstrijdje forten bouwen.

Daarna gingen we weer terug en speelden we weer spelletjes in de deale en sommige kinderen vielen in slaap in de deale of in hun tent. Daarna gingen we lekker eten namelijk: aardappel, doperwten met worteltjes, gehaktbal, appelmoes en jus voor bij de aardappel.
Na het eten gingen we onze borden en bestek afwassen en daarna moest je weer terug naar de deale. We kregen namelijk allemaal brieven, sommige kinderen hadden niet verwacht dat ze brieven kregen maar kregen wel brieven. Bijna iedereen moest huilen door de brieven.

Daarna gingen we nog even naar de duinen om bustrap te spelen, zodat iedereen niet huilend ging slapen. Toen we naar de plek gingen waar we het gingen spelen, zagen we een pop die was opgehangen aan 2 touwen tussen 2 bomen, dat vonden we best wel griezelig. Die pop hing er voor een spooktocht van andere mensen.

’s Avonds kregen we chocolademelk met een koekje en een paar mensen kregen nog een vlieland gebakje voor een wandeltocht die we hadden gedaan. Uiteindelijk gingen we allemaal lekker slapen, iedereen was moe.

Dat was ons dagverslag.

Geschreven door:
Amy, Elize, Lissy & Fenna.

Dagjournaal 30 mei 2023