Dagjournaal 4 juni 2023

Eerst aten we dakpannen als ontbijt en daarna gingen we het gekke voorwerpenspel doen. Er waren allemaal nummers in het bos en bij elk nummer lag er binnen een straal van een meter een voorwerp. Als je wist wat het was moest je met 2 of 3 tal naar de juf. Kay en Anne hadden gewonnen want ze waren als eerste klaar. Daarna gingen we weer terug naar het kamp en aten we weer dakpannen. Onder het eten vertelde juf Marscha wat we gingen doen, We gingen schelpen figuren maken op het strand! Als je klaar was mocht je zelf weten wat je ging doen. Sommigen gingen de zee in, dat mocht tot de rode streep op je been, precies 51 cm, dus iedereen mocht even diep. Anderen gingen voetballen en anderen gingen cheeserolling doen van de duinen, dan gooi je een bal van de duinen en wie als eerste naar beneden is bij de bal heeft gewonnen. Toen liepen we terug naar het kamp en moesten we allemaal douchen. Daarna gingen we hele lekkere chili con carne eten, maar dat was geen goed idee… scheten bah!
Na het avondeten zijn we naar het bos geweest en speelden we bord voor de kop. Er werden 2 teams gemaakt, elk team moet zijn vlag verstoppen. Het was een hele spannende pot maar uiteindelijk was het 0-0, niemand heeft de vlag gevonden.
Ondertussen dat wij naar het strand gingen, hebben juf Kristi en meester Harry de top en floptenten bekeken. Degene die gewonnen had kregen dubbele vlielandgebakjes, maar de floptent moest de volgende dag aardappels schillen.
En…. wij hadden de toptent!

Groetjes Sven, Stan, Kay en Thijmen.

Dagjournaal 4 juni 2023