Dagjournaal dinsdag 12 juni 2018

Dagverslag dinsdag 12 juni 2018

Door Saman, Gizem, Zoë, Anida, Alien, Hind, Davina en Marija

Door veranderde boottijden vermoeden wij eerder terug te komen.
WE PROBEREN VRIJDAG OM 17.30 UUR TERUG TE ZIJN!!! Zegt het voort!

Vanmorgen werden we wakker gemaakt door de kooktantes die op pannendeksels sloegen. We schrokken ons rot, maar we werden er wel snel wakker van. Het was ook heel irritant dat Juf Heleen daar filmpjes van maakte. Daarna hadden we inloopontbijt. Na het eten werden de groepjes gemaakt voor de fietstocht en moesten we een lunchpakketje laten maken in de keukentent.

Toen vertrokken we voor de fietstocht. Het was heel ver, maar heel erg leuk. Er waren veel mooie uitzichten, paarden en duinen. We zijn ook nog op het strand geweest. Bij camping de Lange Paal zagen we zwaluwen die hun jongen aan het voeren waren.

Tijdens de fietstocht moesten we vragen beantwoorden. Er waren heel bijzondere vragen bij. Sommige vragen waren moeilijk, maar we konden ze allemaal wel goed beantwoorden. Sommige kinderen riepen een hulplijn in en gingen de vragen stellen aan mensen die langskwamen.

Na de fietstocht hebben we de fietsen ingeleverd en liepen we terug naar het kamp. We mochten toen zelf beslissen wat we wilden doen. Er gingen kinderen slapen, dammen, schaken, spelletjes spelen en voetballen.

We aten vanavond aardappels met rode kool en hachee. Sommige kinderen dachten dat het vies zou zijn, maar vonden het toch lekker. Daarna kregen we een toetje (vruchtenyoghurt), Lenn mocht de pan uitlikken.

Straks gaan we het douanespel nog een keer spelen. We mochten zelf kiezen tussen bustrap en het douanespel en de meeste kinderen kozen voor het douanespel. Het is een superleuk spelletje.

Na het douanespel maken we “Wedden dat” af, het spel dat we zondagavond hebben gespeeld, maar niet af gekregen hebben, omdat het al zo laat was. We weten de tussenstand al we, dus het wordt spannend.

Wist je dat….
….. het heel gezellig is op Vlieland?
….. Hind, Marija en Davina al voor de derde keer de toptent hebben?
….. de begeleiding dat fantastisch vindt?
….. een jongenstent al voor de tweede keer de floptent is?
….. dat nog wel eens vervelende gevolgen voor hen zou kunnen hebben?
….. de kooktantes heeeeeeel lekker kunnen koken?
….. wij heel graag het dagverslag maken omdat het in de keukentent zo lekker warm is?
….. wij af en toe ook koekjes en snoepjes krijgen?
….. wij Vlieland een heel mooi eiland vinden?

 

Dagjournaal dinsdag 12 juni 2018