Dagjournaal woensdag 13 juni 2018

Dagverslag woensdag 13 juni 2018

Door Koen, Davy, Juanito, Niels, Jonathan en Noah

Vanochtend werden we gewekt door juf Wilma die heel hard een haan nadeed. Het klonk best goed eigenlijk. We gingen ontbijten met dakpannen (alweer) en die gaan we waarschijnlijk missen als we weer thuis zijn. We gaan de duinen en de zee trouwens ook missen.

Na het ontbijt gingen we naar het dorp om souvenirs te halen. Bij de supermarkt kregen sommige kinderen een frisbee om mee te nemen naar het kamp. De juffen en meesters kregen van winkeliers een groot compliment: namelijk dat we zulke lieve, goed opgevoede kinderen zijn. En dat klopt natuurlijk ook!

Toen we terugkwamen uit het dorp hadden we een inlooplunch. We mochten zelf ons brood smeren. Het was heel lekker.

Direct na het eten gingen we naar de jachthaven, waar we de zeehondentocht gingen doen. Dat moest in twee groepen, omdat er maar ongeveer 15 personen op 1 boot kunnen. De eerste groep ging met 2 boten, daarna ging de rest met 1 boot. We moesten allemaal een speciale jas met reddingsvest aantrekken. De groep die nog even moest wachten mocht op krabbetjes vissen. Dat was heel moeilijk, maar uiteindelijk werden er toch nog een paar krabben gevangen.

Er waren veel zeehonden op de zandplaat bij Terschelling. Er kwam een zeehond heel dicht bij de boot. Op de terugweg vlogen we over alle golven heen. Het water spatte over ons heen en was lekker zout! Maar we zijn natuurlijk veilig terug gekomen. We gingen nog heel even krabben vangen en liepen daarna terug naar het kamp.

Terug op het kamp werd er een groepsfoto gemaakt door een buurman van het kamp. Daarna gingen we alles klaarzetten voor het eten. We kregen BBQ. Een hamburger, een frikadel, sla, aardappeltjes, uien en saus. Meester Willy en meester Jur waren de baas over de BBQ. We mochten niet onder het rokje van meester Willy kijken….

Het toetje was de beroemde Vlielandpudding en die was overheerlijk!
Om de kooktantes te bedanken gingen we nog een liedje zingen en de kooktantes kregen een cadeautje. Ze hebben heel lekker voor ons gekookt.

Vanavond gaan we nog een spel doen, maar welk spel is nog een verrassing.

 

Wist je dat……
….. water nat is?
….. een boot kan springen?
….. autodrop niet kan rijden omdat het van drop gemaakt is?
….. er op de duinen gras groeit?
….. we heel veel lopen op een dag?
….. we allemaal behoorlijk moe beginnen te worden?
….. dakpannen dik zijn?
….. Vlieland een eigen vlag en een wapen heeft?
….. de veerboot ook ‘De Vlieland’ heet?
….. de jongens uit tent 1 de juffen en de meesters voor de gek hebben gehouden, omdat de juffen en de meesters hen ook voor de gek hebben gehouden?

 

 

Dagjournaal woensdag 13 juni 2018