Dagjournaal donderdag 14 juni 2018

Dagverslag donderdag 14 juni 2018

Door Yannick, David, Joep, Gijs, Lenn en Saalim

Vanochtend mochten we uitslapen en daarna was er inloopontbijt. Het was lekker en we hebben veel gegeten. Sommige kinderen waren zo moe dat ze letterlijk de tent uit gesleept moesten worden!

Daarna gingen we de verrassingsactiviteit doen. De eerste groep ging ’s ochtends en mocht daarna douchen, eten en iets voor zichzelf doen. De tweede groep mocht eerst iets voor zichzelf doen, dan eten, de activiteit doen en daarna douchen. Het was erg fijn om te douchen, omdat je dan weer lekker warm werd.

We vonden de activiteit erg leuk. Het was best wel vermoeiend en je kreeg je handen en voeten erg koud. We hadden het nog nooit eerder gedaan. Bij Saalim lukte het al de eerste keer! Dat was heel knap.

Nu maken we het dagverslag en daarna gaan we onze tent opruimen en alvast een beetje de tas inpakken. Daarna gaan we eten en vanavond is de disco. Daar hebben we al zin in. We moeten ons natuurlijk wel eerst nog klaar maken voor de disco. Er wordt al veel gedanst in de Deale.

Vandaag is het iets minder mooi weer. Het waait vrij hard en er valt af en toe een beetje regen. Maar dat vinden we niet erg, want we hebben genoeg te doen.

Morgen moeten we op tijd opstaan. Dan moeten we eerst de tassen inpakken en de tenten opruimen en dan pas gaan we ontbijten. Na het ontbijt en het maken van de lunchpakketjes  lopen we naar de boot. Als we in Harlingen zijn stoppen we onze bagage in de bus en gaan we op weg naar huis!

Wist je dat….

….. Kamp Wenters het beste kamp van de wereld is?
….. er veel speelgoed is hier?
….. bijna iedereen kan schaken of dammen?
….. iedereen zijn/haar tent zo netjes mogelijk wil maken omdat niemand de floptent wil zijn?
….. je, als het 3 druppels regent, midden in een wateractiviteit moet stoppen omdat je anders nat wordt?
….. je ‘wasknijperreparatieles’ kunt krijgen van de kooktantes?
….. je laarzen vol water komen te staan als je met je laarzen aan onder de douche gaat staan?
….. eten op Vlieland ook een activiteit is? Het is de favoriet van Anida!
….. de kooktantes volgens Alien niet mee kunnen doen met de activiteit van vandaag omdat ze nog zo lekker moeten koken?
….. Alan gisteren vroeg of iemand even de deur van de tent dicht wil doen?
….. meester Willy, meester Jan en juf Heleen helemaal alleen alle aardappels moesten schillen omdat de kinderen bezig waren met de geheime activiteit?

 

Dagjournaal donderdag 14 juni 2018