Dagjournaal dinsdag 21 mei 2024

Fietstocht

We gingen ‘s ochtends naar het fietsverhuur om fietsen te huren. Daar moesten we van klein naar groot zitten zodat we de goede maten van de fietsen hadden. Het was echt zwaar vonden wij, Gelukkig was er tussendoor een pauze, zoals het Bunkermuseum. En je moest vragen beantwoorden en aan het einde kregen wij een ijsje.

Bustrap

Bij bustrap (het spel) moet iemand de bal wegschoppen en de zoeker/butter moet de bal halen door de bal aan te raken en mensen te buuten. Je kunt de bal drie keer wegschoppen tijdens het spel en dan is iedereen vrij. Ook kun je jezelf vrij buuten. Dit deden we drie keer ‘s avonds met telkens een nieuwe ballentrapper en buuter. 

Bunkermuseum

Toen we aankwamen werden we verwelkomd door de meneer die daar werkt. Toen gingen we een film kijken over Vlieland in de 2e wereldoorlog. Daarna mochten we in de bunker en in de loopgraven rondkijken. Er waren daar best veel bunkers waar die soldaten gingen leven. Toen we klaar waren liepen we terug naar de meneer en gingen we ff zitten en toen weer verder. Daarna gingen we naar buiten en fietsten we weer weg. Er waren daar dus ook watermijnen enzo gevonden en waren nagemaakt en/of daar geplaatst.

Tijn, Kristel en Elise

Dagjournaal dinsdag 21 mei 2024