Dagjournaal 13 juni

We werden wakker en gingen eten.

We aten dakpannen (mega boterhammen met beleg).

Als eerste speelden we het spel vreemde voorwerpen. Daarbij waren overal nummers opgehangen en rondom die nummers moesten we voorwerpen zoeken. En het waren niet natuurlijke voorwerpen die werden opgeschreven door de juffen. Toen gingen we weer terug naar het kamp en aten we weer dakpannen.


Even later gingen we naar de Haven van Vlieland en daar stonden twee speedboten klaar voor vertrek. Want we gingen zeehonden spotten! Wij waren als tweede groep aan de beurt. Dus we gingen krabben vangen. Je kon de krabben aan hun zijkant van hun schild vastpakken zonder dat ze je knepen. We hebben ze bij elkaar ingezet en laten vechten.

Toen de anderen terug waren wij aan de beurt. Tom, Ruben, Gijs, Siebe, Julian en Jilles en nog wat anderen zaten op die twee boten.

Tom, Ruben en Jilles zaten voorop en Gijs zat met Julian iets naar achteren. Voor Siebe helaas moest hij op de andere boot. Boot 2 ging voor boot 1 varen en toen werden ze al helemaal nat. Door de hoge golven vloog de boot soms door de lucht en werden nog een keer nat. Soms remde de boot en werden we nog natter. Toen we weer in de haven aankwamen waren we helemaal nat.

In de avond aten we bami met kroepoek en satésaus. na het eten gingen we het douanespel doen. Douanespel is dat je geld moet tikken en dan moeten ze het overgeven of over moet brengen. En toen kwamen we terug en was meester Thomas er!

We gingen weerwolven. Weerwolven kun je spelen met kaarten of zonder. De uitleg: De kaarsjes voor je gaan aan en dan zegt meester iedereen gaat slapen. Dan zegt meester ik tik de weerwolven aan, dan tikt hij een bepaald aantal mensen aan die dat worden. Even later als de weerwolven aangetikt zijn dan zegt hij ik tik nu de ziener aan. Enzovoort…

De rollen zijn de cupido die maakt twee mensen verliefd en als er een vermoord wordt gaat de ander ook dood, ziener is dat je iemand aan mag wijzen als de meester zegt dat je wakker mag worden, weerwolf als meester zegt dat de weerwolven wakker mogen worden dan kunnen ze met zijn allen iemand vermoorden, heks die mag wakker worden als meester dat zegt en die heeft twee drankjes die hij maar een keer mag gebruiken, de drank die iemand dood maakt naar keuze of de drank die iemand tot leven wekt, als de jager dood gaat dan mag hij iemand neer knallen naar keuze en onschuldig meisje is dat je mag spieken als de weerwolven wakker mogen worden.

Toen keken we naar buiten en het was volle maan. Pas op anders pakken de weerwolven je nog! Daarna zijn we op bed gegaan.


Vriendelijke groeten van de kinderen uit Vlieland, Ruben, Gijs, Siebe, Julian, Tom en Jilles

Dagjournaal 13 juni