Dagjournaal 6 juni

We hadden lekker brood toen we wakker werden. Het was een regenachtige dag, dus we zaten meestal in de deale. Maar ondanks de regen was het gezellig. In de middag gingen we zwemmen en na het zwemmen gingen we wat lekkers eten. Het was appel en een soort van taartje gemaakt van eierkook en slagoom en kersen of aardbeienvulling. Na het het eten ging 1 groep surfen.

De anderen gingen in de deale spelletjes spelen en weerwolven van wakkerdam doen. Nadat kwam de andere groep weer terug die ging surfen en toen moesten we verzamelen in de deale want we gingen eten. Het eten was Bami met kroepoek en satesaus en als toetje de vuurtoren pudding.

Na het eten gingen we weer door de wasstraat. Jongenstent 3 had pech, die moesten de kooktantes helpen, omdat ze helaas de dag ervoor hun tent niet al te netjes hadden achtergelaten.

Gelukkig is het in de wasstraat ook altijd wel erg gezellig. Zo vond Ali een handmatige afwasmachine uit.
En Juliën was zeer complimenteus naar juf Heleen… Iets met oud en rimpelig.

Daarna gingen we een spel doen in de deale: ‘Ik hou van Vlieland’ . We deden de Schakel tegen de Bargerpaske en het was heel gezellig en we moesten ook zingen na elke ronde.

De eerste ronde was de spellingsronde, de tweede de rodelronde, de derde de opbiedronde. Toen was het tijd voor de warme chocolademelk. Daarna speelden we nog de vierde ronde, dat was ‘Wie/ wat ben ik?’ en de laatste ronde de meer of minder ronde. Daarna gingen we slapen.

Dagjournaal 6 juni