Dagjournaal zaterdag 9 juni 2018

Dagverslag zaterdag 9 juni 2018:

Door Sieb, Payman, Maikel, Alan, Mustafa en Milan

We stonden vroeg op. Kwart voor 6 waren de eerste jongens wakker (en dus de juffen ook…). We gingen ontbijten en daarna gingen we aardappels schillen. Het werd een echt watergevecht met aardappels. We moesten nog aardappels erbij kopen, want aan de hoeveelheid te zien die er bij het ontbijt was gegeten, was dat niet genoeg…

Na het aardappels schillen gingen we naar het dorp. We mochten zelf alle winkels bekijken. Een aantal kinderen (lees: bijna allemaal) heeft nog gezocht naar de McDonalds, maar die stond niet op de gewone plek. Zelfs vragen aan voorbijgangers leverde niets op. Net voor we terug gingen is Milan nog ‘wad’ gevallen… Lekker stinkende slippers en rug.

’s Middags aten we dakpannen. Daarna gingen we naar zee. Een grote groep kinderen was zo dapper om te gaan zwemmen. Juf Heleen wou niet, maar ging wel, alleen niet vrijwillig. Omdat Mustafa en Lenn juf Heleen daar zo goed bij hadden geholpen, nam ze daarna wraak. Gna gna.

Er gingen ook nog kinderen helemaal vanaf het duin rennend de zee in. Alien, Joep en Milan werden nog ingegraven. We wilden ze nog even laten zitten, maar hebben ze toch maar mee terug genomen naar het kamp.

’s Avonds aten we zeewierstamppot. De borden werden nog afgelikt, zo lekker was het. Het toetje was dag-en-nachtvla. Alan vond dat je dat ook wel als gel kon gebruiken. Net voor de afwas werd de toptent (jongenstent 2) en de floptent (jongenstent 3) bekend gemaakt, zodat de floptent nog fijn mee kon helpen pannen afwassen. Voor alle moeders en vaders thuis: ze kunnen best goed poetsen.

Het avondspel was het douanespel. Dat was heel leuk. Er werd bloedfanatiek gespeeld. En ook vals gespeeld. We hebben weer leuke variaties gezien. Het tweede potje ging eerlijker. Als we nu in de loop van de week nog een potje doen, gaat het vast goed. Na het douanespel gingen we lekker warme chocolademelk of ranja drinken. Daarna gingen we nog een nachtspel spelen, de reflectortocht. De tocht was makkelijk, maar in het donker toch spannend. Er werd gevreesd voor wolven en loslopende Chucky’s in het bos…. Ook de tijgermug werd gevreesd.

Na de reflectortocht gingen we lekker naar bed. Het was veel sneller stil dan de avond ervoor.

Wist je dat…..

….. de kinderen op zoek gingen naar de McDrijf?
….. de tijgermug je op kan eten?
….. juf Wilma ook heel gevaarlijk is (toch Mustafa en Maikel)?
….. juf Wilma ook heel eng kan zijn (vooral als ze om de hoek gaat staan om ze te laten schrikken)?
….. wij onze eigen Chucky meehebben?
….. Mustafa vannacht om 3 uur in een keer wakker werd, maar ook meteen weer in slaap viel?
….. je vanaf het strand van Vlieland Terschelling kan zien liggen?
…… je daarmee een reep chocolade kan winnen van meester Jur?
…… we vandaag de eerste zeehond zagen zwemmen?
….. de juffen en meesters regelmatig tegen elkaar zeggen dat we het een geweldige groep vinden? Wat een gezelligheid en enthousiasme. We genieten van de kinderen.

Dagjournaal zaterdag 9 juni 2018