Dagjournaal vrijdag 8 juni 2018

Dagverslag Schakel & Kolibrie dag 1 – Vrijdag 8 juni

We moesten om 8 uur verzamelen bij De Storm. Na de groepsfoto werden we uitgezwaaid door de ouders. We zagen een aantal moeders met zonnebrillen op, terwijl de zon niet eens scheen…… Maar wij waren lekker op weg!

We gingen pauzeren bij ‘De Ulebelt’ in Deventer. Daar was het heel erg leuk en gezellig. We konden lekker met de diertjes knuffelen. We hebben konijnen, geiten en varkens geaaid.

Toen gingen we verder naar Harlingen. We schoten heel erg goed op, daarom moesten we lang wachten op de boot. Maar dat was niet erg, want er was genoeg te zien en je kon ook mee een wandeling maken door Harlingen.

De veerboot was mooi. Helaas moesten we binnen zitten vanwege de regen, maar we vonden een chill plekje onder de trap, aan de achterkant van de boot. Het uitzicht was daar erg mooi en we zaten lekker warm. Door alle regen hebben we Winterswijk van ons afgespoeld, nu zijn we Vlielanders!

Vanaf de boot gingen we lopend naar het kamp. We gingen de tenten inrichten en daarna eten. Groentesoep met brood. Dat was superlekker! Daarna gingen we ‘ff schillen’ in de Deale.

’s Avonds gingen we een wandeling maken rond de punt. We liepen langs het strand, zagen krabben en kwallen en gingen schelpen zoeken. We kwamen nog langs de jachthaven. Toen we terugkwamen gingen we in de Deale warme chocolademelk drinken. We zagen nog een mooie zonsondergang. Daarna mochten we in de Deale of in de eigen tent spelletjes doen of nog lekker kletsen. Ook na het tandenpoetsen mochten we nog tot diep in de nacht gezellig kletsen.

Wist je dat….

….. het heel leuk is op Vlieland?
….. je je niet kan vervelen op Vlieland?
….. het ondanks de regen een heel fijne dag was?
….. het eten superlekker is?
….. je vanaf de uitkijktoren over de bomen heen kan kijken?
….. je heel goede vrienden kan maken op Vlieland?
….. de juffen en meesters alles horen als je heel hard kletst in je tent?
….. we een insluiper in de keukentent hebben?
….. we iedereen in Winterswijk heeeeel veel groetjes doen?

Groetjes,
Romy, Tjakkolina, Roxana en Rahaf

 

Dagjournaal vrijdag 8 juni 2018